Dostupné od 21.6. - 21.9.2023

KLUB STÁLE ŠTÍHLÁ - ČLENSKÁ SEKCE

Zde najdeš recepty, letní jídelníčky a další materiály v rámci KLUBU↓

JAK NA JÍDELNÍČKY

Jak na jídelníček I.

↓Zde záznam z živého vysílání, kde vysvětluji Jak s jídelníčkem I. a recepty pracovat, jak kombinovat potraviny, jaké zvolit množství jídla atd.↓

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

JÍDELNÍČEK I - Recepty pro první měsíc v klubu 

↓Níže si vyberte pouze jeden jídelníček na svoje JEDNOTKY↓

Jak na jídelníček II.

↓Zde záznam z živého vysílání , kde vysvětluji Jak na jídelníčkem II

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

JÍDELNÍČEK II+III - Recepty pro 2+3 měsíc v klubu 

↓Níže si vyberte pouze jeden jídelníček na svoje JEDNOTKY↓

WEBINÁŘE

Webinář I.

↓Zde záznam z živého webináře I. na téma:

WEBINÁŘ 1. - JAK JÍST NA DOVOLENÉ A O PRÁZDNINÁCH↓

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Webinář II.

↓Zde záznam z živého webináře II. na téma:

JAK NA ZÁBAVNOU A EFEKTIVNÍ POHYBOVOU AKTIVITU NEJEN V LÉTĚ↓

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

↓Níže si stáhni PDF materiály k tomuto webináři II.

☀️AKČNÍ LETNÍ BONUS☀️

Recepty na letní fit zálivky, saláty, nápoje a další dobroty

Stáhni si v níže v PDF↓

V KOSTCE - METODA V HRSTI a živinové kategorie↓

Celkem 13 receptů

NÁVRH JÍDELNÍČKU I.
-5600Kj = 14J, redukční-

SNÍDANĚ - 1200Kj

1. Smoothie ANANASOVÉ S KIWI

SUROVINY

•70g Bílý jogurt
•100g Ananas              
•85g Kiwi
•7g Chia semínka
•Dle chuti Špenát listový čerstvý (anebo mražený, např.Lidl)
•1odměrka Protein konopný přírodní
• voda-na zředění(nemusí)

POSTUP
Všechny ingredience vložíme do mixéru anebo blenderu a rozmixujeme do krémova. Lepší je použít vychlazené suroviny, aby byl smoothie koktejl příjemně vlažný.

2. Smoothie AVOKÁDOVÉ S MRKVOVOU NATÍ

SUROVINY

•240g Kefír
•55g Avokádo
•dle chuti Hrst nati z mrkve
•160g Jablko
•dle chuti Špenát/brokolice
•dle chuti Šťáva z citronu
•dle chuti Skořice
•2 lžíce Vláknina (Psyllium – Dr.Max)

POSTUP
Všechny ingredience vložíme do mixéru anebo blenderu a rozmixujeme do krémova. Lepší je použít vychlazené suroviny, aby byl smoothie koktejl příjemně vlažný.

3. Smoothie BORŮVKOVÉ S CHIA A ŠPENÁTEM

SUROVINY

•120g Kefír
•80g Borůvky
•50g Banán
•dle chuti Špenát listový čerstvý (anebo mražený, např.Lidl)
•7g Chia/lněná semínka
•1 odměrka Protein

POSTUP
Všechny ingredience vložíme do mixéru anebo blenderu a rozmixujeme do krémova. Lepší je použít vychlazené suroviny, aby byl smoothie koktejl příjemně vlažný.

SVAČINY - 600Kj

1. Caprese s bazalkou

SUROVINY

•60g Mozarella light
•dle chuti Rajčata
•dle chuti Bazalka čerstvá (sušená)
•1PL Balzamiko
•2ks Křehký chléb (Knuspi)

POSTUP
Mozarellu a rajčata nakrájet pokapat balzamikem a dochutit mátou. Přidáme chlebík.

2. Krekry s ředkvičkovým dipem a petrželkou

SUROVINY

•4ks (1ks = 3g) Krekry žitné, řepové atd..
(např. Krakry Active - Albert)
•dle chuti ředkvičky
•13g parmezán
•70g jogurt
•35g pažitka čertsvá
•dle chuti sušený česnek

POSTUP
Krekry si dáme na talířek a pak je namáčíme do hotového "dipu". DIP: Ředkvičky nastrouháme najemno, přidáme strouhaný parmazán a ostatní ingredience a smícháme dohromady. 

3. Zeleninové hranolky se sýrovým dipem z nivy 

SUROVINY

•Zelenina dle chuti, minimálně 250 g - na hranolky pokrájená (Mrkve, Okurka, Paprika)
•15g Niva
•70g Jogurt do 3% tuku
•35g Zakysaná smetana 12%
•Sůl, pepř
•Bylinky čerstvé dle chuti, dle chuti

POSTUP
Dip uděláme tak, že nadrobenou nivu a ostatní infredience smícháme dohromady. Dip vychutnáváme se zeleninovým hranolky.

4. Avokádovo banánový pudink se zakysanou smetanou a ananasem

SUROVINY

•Avokádo
•Banán
•Zakysaná smetana
•Ananas
•Kakao - volitelné

POSTUP
Avokádo, banán a kakao rozmixujeme a vznikne nám "avokádový pudink", který zdobíme zakysankou a můžeme zlehka ozdobit ještě drobným ovocem.

OBĚDY - 2000Kj

1. Krůtí špízy s paprikou, cibulí a topinkou, jogurtový dip s koprem 

SUROVINY

•150g Krůtí prso
•2ks Paprika barevná
•1ks Cibule
•10g Olej
•100g žampiony
•80g žitný chleba

DIP
•140g Jogurt
•dle chuti Kopr
•dle chuti Česnek, sůl, pepř
•dle chuti pažitka čerstvá

POSTUP
Dip si uděláme tak, že smícháme jogurt s pokrájeným koprem, česnekem, solí a pepřem. Na špízi: si pokrájíme maso na kostky a zeleninu pokrájíme na kolečka anebo na větší kusy, žampiony necháme vkuse ochutíme. Napichujeme na špejli a pokapeme marinádou z oleje a koření, špízy pečeme v troubě anebo na grilu. Podáváme s chlebem a dipem.

2. Tacos s grilovanou rybou s koriandrem a zakysanou smetanou 

SUROVINY

•130g Bílá ryba nejlépe čerstvá např. CANDÁT
•2PL Olej
•1ks Koření na Tacos (zn. Santa Maria, Albert)
•1ks Limeta
•2ks malé kukuřičné tortilly - Albert
(anebo 1ks Tortilla velká celozrnná pšeničná)
•70g zakysaná smetana
•dle chuti Koriandr čerstvý
•55g Avokádo
•Dle chuti Pálivá paprička –nemusí být (Habaňero, Jalapeňos)

POSTUP
Rybu pokrájíme na větší kousky posypeme kořením na Tacos a opečeme na oleji do zlatova a zakápneme ji limetkou. Takto připravenou rybu balíme do tortillek a navrch dáme zakysanou smetanu a posypeme koriandrem.

3. Kuřecí BBQ paličky s kuskusem 

•Kuřecí stehna - 4 spodní paličky střední
•dle chuti česnek
•dle chuti Sladká paprika
•dle chuti Uzená sůl
•7g Olej
•7g Med
•dle chuti Koření BBQ (např. www.sonnentor.cz -  „Steak That“)
•210g kuskus vařený
•dle chuti paprika červená a zelená - čerstvá

POSTUP
Na marinádu: smícháme med, olej, papriku, uzenou sůl, koření BBQ. V takto připravené marinádě marinujeme kuřecí stehna nejlépe přes noc. Namarinované maso můžeme ogrilovat anebo upéct v troubě. Kus kus uvaříme a upravíme dle chuti (můžeme přidat koření, sůl..) a podáváme ho ke kuřecím paličkám včetně čerstvé zeleniny.

 

VEČEŘE - 1200Kj

1. Fazolkový salát s fetou a černými olivami

SUROVINY

•250g zelené fazolky (mražené-povařit ve slané vodě)
•5g olej
•70g černé olivy
•35g feta sýr
•20g pečivo-ciabatta (Albert/Lidl) - na kostky a posypat na salát
•dle chuti červená cibule na proužky
•dle chuti směs salátových listů
•2PL jablečný ocet
•dle chuti cherry rajčátka

POSTUP
Uvařené a vychladlé fazolky smícháme se zeleninou a olivama, pokapeme jablečným octem a posypeme sýrem. Navrch sypeme krájeným pečivem (ciabatta).

2. Kuřecí salát s arašídovým sosem

SUROVINY

•150g Kuřecí prso (uvařit a natrhat na kusy)
•1PL sojová omáčka
•7g arašídové máslo (př.Albert)
•dle chuti rajče na kostky
•dle chuti okurka na hranolky
•dle chuti mrkev na nudličky
•dle chuti zelené salátové listy (různé druhy salátu)

POSTUP
Kuřecí maso dopročuji uvařit v osolené vodě, můžete přidat kořenovou zeleninu a udělat si tak polévku/vývar na jindy :). Sojovou omáčku a arašídové máslo smícháme dohromady a touto směsí promícháme nakrájenou zeleninu, navrch salátu dáme kuřecí maso, které natrháme na vlákna anebo nakrájíme.

3. Salát s kukuřicí, vejcem a cottage 

SUROVINY
•90g Kukuřice sterilovaná
•dle chuti ředkvičky
•dle chuti různé hlávky salátu MIX (dubáček, Lollo Biondo, listový salát, rukola..)
•sůl,pepř
•1ks vejce na tvrdo
(na měsíčky)
•100g cottage
•pažitka, petrželka (cibulka)
•2 kapky Tabasco (nemusí být)

POSTUP
Zeleninu smícháme s cottage, petrželkou, pažitkou, kukuřicí a navrch položíme vařené vajíčko na měsíčky krájené. Můžeme pokapat tabascem.

🍉Těším se na naše společné vaření, Pavla