Pečivo vhodné při hubnutí

🥯 CIBULOVÉ BAGELY

Těsto je nabité bílkovinama a je pouze ze 2 surovin!

Fit bagely
Cibulové bagely ve fit verzi

Pokud miluješ pečivo, ale snažíš se udržet štíhlou postavu nebo právě procházíš redukčním jídelníčkem, mám pro tebe skvělou zprávu! Tento recept na cibulové bagely je nejen jednoduchý, ale i zdravý. Díky vysokému obsahu bílkovin a použití pouze dvou základních surovin si můžeš dopřát pečivo bez výčitek.

Cibulové bagely jsou úžasné nejen jako snídaně, ale i svačina či lehká večeře. Navíc se skvěle hodí k domácím pomazánkám, jako je vajíčková, nebo jako příloha k polévkám. Jsou lehké, křupavé, plné chuti a připravené rychle a jednoduše!

✅ SUROVINY:

• 1 hrnek ovesných vloček jemných (200 ml)

• 1 balení cottage cheese light (přibližně 200 g)

• Špetka soli

• Sušená cibule na posypání

• Chia semínka (volitelné)

✅ POSTUP:

1. Ovesné vločky umixuj na mouku

Prvním krokem je připravit si ovesné vločky – stačí je rozmixovat na jemnou mouku. Tento krok zajistí, že bagely budou mít správnou konzistenci a zároveň udrží vysoký obsah vlákniny. Pokud se ti vločky nechtějí mixovat nemusíš, ale použij na těsto jemné vločky namísto celých.

2. Přidej cottage cheese a sůl

Do umixované mouky přidej cottage cheese a špetku soli. Vše důkladně promíchej, dokud nevznikne těsto, které je dostatečně vláčné, aby se z něj dalo snadno tvarovat.

3. Tvarování bagelů

Z těsta vytvaruj tenké nudličky a spoj je do tvaru bagely – klasických kulatých koleček. Bagely nemusí být dokonalé, důležité je, že budou chutnat fantasticky!

4. Posypání a pečení

Hotové bagely posyp sušenou cibulí. Pokud chceš přidat trochu extra chuti a textury, můžeš navrch nasypat chia anebo lněná pomletá semínka. Vlož je do trouby a peč při 180°C zhruba 25 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.

5. Servírování

A je hotovo! Cibulové bagely jsou perfektní samy o sobě, ale ještě lepší jsou jako příloha k tvým oblíbeným pomazánkám. Můžeš je také podávat k polévkám nebo jako součást zdravého salátu. Jsou tak univerzální, že je můžeš servírovat kdykoliv během dne – ke snídani, svačině nebo lehké večeři.


💡 Proč jsou tyto bagely skvělé pro hubnutí?

Cibulové bagely z ovesných vloček a cottage cheese jsou doslova nabité bílkovinami a vlákninou, což z nich dělá ideální volbu pro ty, kteří se snaží zhubnout nebo si udržet štíhlou postavu. Bílkoviny ti pomohou udržet dlouhodobý pocit sytosti, takže se vyhneš zbytečnému mlsání. Navíc ovesné vločky přinášejí výhody vlákniny, která podporuje trávení a stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Tento recept je důkazem, že i zdravé pečivo může být snadné a rychlé na přípravu, a přitom neuvěřitelně chutné. Ať už si je dopřeješ jako plnohodnotnou snídani nebo lehkou večeři, tyto bagely budou vždy skvělou volbou.

🔥 NOVÉ RECEPTY KAŽDÝ PÁTEK!

Každý pátek přináším na svůj blog nový zdravý recept, který ti pomůže na cestě za lepším zdravím a skvělou postavou. Aby ti neunikl žádný nový recept, zapiš se k odběru ⬇️ a dostávej recepty přímo do svého e-mailu. Díky tomu budeš mít vždy přehled o tom, co si zdravého uvařit, aniž bys ztratila přehled o svém stravování.

Sleduj můj blog a nezmeškej žádný nový recept! ❤️

Jsem propagátorka a expertka UNIKÁTNÍ HUBNOUCÍ METODY, díky které jsem sama zhubla 15kg za 5 měsíců. Tuto metodu krok po kroku sdílím s ostatními ženami, které chtějí být v hubnutí úspěšné. Pokud se chceš připojit do naší motivační hubnoucí skupinky na FB, mít podporu a inspiraci ostatních, přidej se do FIT JÍDELNÍČKY
Komentáře