🍪 DÝŇOVÉ SUŠENKY/COOKIES

Chutná a výživná alternativa ke klasickým cookies

Obsahují spousty vlákniny a nižší množství tuku a cukru než klasické sušenky.

Pokud hledáte zdravější alternativu k tradičním sušenkám plným cukru a tuku, mám pro vás perfektní recept na dýňové sušenky. Tento recept je plný výživných ingrediencí, které vám pomohou udržet si energii po celý den, a navíc si na nich opravdu pochutnáte.

Skvěle se hodí jako svačinka, a pokud je zkombinujete s řeckým jogurtem, vytvoříte perfektně vyvážené jídlo, které udrží stabilní hladinu krevního cukru.

✅ SUROVINY:

• 1 zralý banán (rozmačkat)

• 1/4 hrnku arašídového másla (já použila sušené s nižším obsahem tuku)

• 1/2 hrnku dýňového pyré (já použila domácí z dýně hokkaido)

• 1 čajová lžička skořice

• 1 hrnek jemných ovesných vloček

• 1/3 hrnku čoko chips (s vysokým podílem kakaa)

✅ POSTUP:

1. V misce si rozmačkejte zralý banán a přidejte arašídové máslo, dýňové pyré, skořici, ovesné vločky a čoko chipsy. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience pěkně spojily.

2. Na pekáček vyložený pečícím papírem vytvarujte sušenky (můžete použít lžíci, vidličku anebo ruce).

4. Pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 12-15 minut, dokud nejsou sušenky zlatavé a mírně křupavé na povrchu. Sušenky jsou měkké a moc chutné.

💡Proč jsou tyto sušenky skvělou svačinkou?

Jsou plné vlákniny, komplexních sacharidů a mají nízké množství tuku, díky čemuž vás zasytí a pomohou udržet stabilní hladinu krevního cukru. Pokud si je dáte spolu s nízkotučným řeckým jogurtem, získáte ideální svačinu s vyváženým poměrem bílkovin, sacharidů a tuků. Skvěle se hodí do redukčního jídelníčku.

🔥DOPORUČENÍ ENERGIE ➡️ K svačince doporučuji cca 2 sušenky (2x30g = 60g/ 2 hrsti)* s řeckým jogurtem s nízkým obsahem tuku
*Metoda hubnutí v hrsti

Dýňové pyré je bohaté na vitamíny A a C, které podporují imunitu a zdraví kůže.

Banán přidává přírodní sladkost, vlákninu a draslík, který je důležitý pro zdraví srdce.

Arašídové máslo (s nižším obsahem tuku) dodává zdravé tuky a bílkoviny, které pomáhají udržet pocit sytosti.

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, která podporuje zdravé trávení a pocit sytosti.

Tyto dýňové sušenky jsou ideální pro všechny, kteří hledají zdravější variantu klasických sušenek. Jsou rychlé na přípravu, výživné a skvěle chutnají. Ať už si je dáte k svačině nebo přibalíte do práce, budete mít jistotu, že jíte něco, co je nejen dobré, ale i prospěšné pro vaše tělo. Nezapomeňte si k nim přidat řecký jogurt, aby byla vaše svačina perfektně vyvážená. 😊

🔥 NOVÉ RECEPTY KAŽDÝ PÁTEK!

Každý pátek přináším na svůj blog nový zdravý recept, který ti pomůže na cestě za lepším zdravím a skvělou postavou. Aby ti neunikl žádný nový recept, zapiš se k odběru ⬇️ a dostávej recepty přímo do svého e-mailu. Díky tomu budeš mít vždy přehled o tom, co si zdravého uvařit, aniž bys ztratila přehled o svém stravování.

Sleduj můj blog a nezmeškej žádný nový recept! ❤️

Jsem propagátorka a expertka UNIKÁTNÍ HUBNOUCÍ METODY, díky které jsem sama zhubla 15kg za 5 měsíců. Tuto metodu krok po kroku sdílím s ostatními ženami, které chtějí být v hubnutí úspěšné. Pokud se chceš připojit do naší motivační hubnoucí skupinky na FB, mít podporu a inspiraci ostatních, přidej se do FIT JÍDELNÍČKY
Komentáře