FIT KULAJDA SE ZASTŘENÝM VEJCEM

Namísto lesních hub jsem dala čerstvé žampiony…jen jsem je pořádně omyla a žádné další očisty.
Porce s vejcem a tymiánovou bagetou je 5T=2000Kj

RECEPT:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 250g žampionů
  • 4 střední brambory (já měla už připravené uvařené ve slupce)
  • mléko (nebo rostlinná alternativa mléka)
  • bobkový list+nové koření+drcený kmín
  • Würzl (nebo jiný zeleninový bujón bez ztuženého tuku a glutamátu)
  • 2 lžičky rýžové mouky (jiná mouka nebo bez)
  • čerstvý kopr (nebo sušený)
  • vejce 1 na osobu

POSTUP
1. Čerstvé žampion jen dobře omyjte (nemusíte “svlékat” ze slupky 😁) a nakrájejte podél na tenčí plátky.
2. Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte Würzl, pokrájené brambory, houby a vařte do změknutí.
3. Přilijte mléko, povařte, přidejte ocet a dochuťte dle chuti 👉 do skadkokysela. Zahustěte rýžovou moukou rozmíchanou v trošce vlažné vody.
4. Před podáváním vyjměte koření a přisypte sekaný kopr. Polévku ještě můžete zjemnit na talíři zakysanou smetanou s nižším % tuku anebo hustým jogurtem.
5. Do talíře s horkou polévkou navrch servírujte zastřené vejce nebo vejce naměkko.

Dobrou chuť. 

Komentáře