Na této stránce najdete záznamy a vysílání z
PODZIMNÍ HUBNOUCÍ VÝZVY 2023
Obsah zde bude dostupný až do 15.5.2024 Pavla Tomášková
Zde najdeš HUBNOUCÍ JÍDELNÍČEK + BONUSOVÉ PODZIMNÍ RECEPTY
Zhubni 1kg týdně!
HUBNOUCÍ JÍDELNÍČEK
k podzimní hubnoucí výzvě
↓Zde si stáhni si jídelníček ve formě PDF↓
↓PODZIMNÍ BONUSOVÉ RECEPTY↓🍎
1. RECEPT TVAROHOVÝ FIT CHEESECAKE
SUROVINY
KORPUS
•250g jemné ovesné vločky (kupuji v Lidlu)
•100g kokos.oleje anebo másla
•1 vejce
•50g třtinový cukr anebo Xylitol
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
•500g tvarohu ve vaničce
•kupuji 250g polotučného a 250g nízkotučného •tvarohu- Pilos z Lidlu
•3vejce
•1vanilkový cukr
•čerstvé, nebo mražené (mají v Lidlu) lesní ovoce ovoce
POSTUP
Vypracujemesi těsto na korpus a vložíme na 10min do chladu, mezitím uděláme tvarohovou náplň - rozšlehám vejce, tvaroh a van.cukr. Těsto natlačíme do tukem vymazané, anebo silikonové formy. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a peču v rozehřáte troubě na 180st cca 50-60min. Nakonec vychladlý cake polijeme rozvarem z lesního ovoce a dozdobíme ovocem.
2. RECEPT BATÁTOVÉ HRANOLKY
SUROVINY
•2 velké batáty
•4-5 lžic olivového oleje
•1 lžíce krémské, nebo jiné hořčice
•5-6 lžíc nastrouhaného tvrdého sýru, nebo typu •parmazán
•sůl, pepř
•špetku chili vloček (nemusí být)
•3-4 lžíce citronové šťávy
POSTUP
Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Do mísy si dáme olivový olej, hořčici, sůl, pepř, chili, citrónovou šťávu, půlku parmazánu a promícháme. K této zálivce přidáme nakrájené batáty, promícháme a necháme alespoň 10minut odležet. Do předdehřáté trouby na 220 stupňů dáme na pečícím papíru (na plechu) naložené batáty a posypeme druhou polovinou parmazánu a pečte cca 20-25minut.
3. RECEPT HRUŠKOVÉ PYRÉ
SUROVINY
•4ks sladké hrušky
•voda
•2 lžíce citrónové šťávy
•sladidlo dle chuti (čekankový sirup, erythritol, stevie ...)
POSTUP
Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Ty dáme do kastrolu, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Uvařené hrušky rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme citronovou šťávou, na závěr osladíme sladidlem dle chuti.
4. RECEPT PODZIMNÍ SALÁT
SUROVINY
- 150g špenát baby - čerstvý
- 250g směs zelených salátů
- 3-4 švestky
- 1 Hermelín Figura, Sedlčanský
- 15g vlašské ořechy
- 1-2PL čekankový sirup
- 1PL citrónová šťáva
- sůl, peř
POSTUP
Omyjeme salát a baby špenát, natrháme na menší kousky, pokrájíme švestky na čtvrtiny, Figura Hermelín na kostičky a posypeme vlašskými ořechy. Dle chuti zakápneme citrónovou šťávou a čekankovým sirupem, případně dochutíme solí a pepřem. Můžete přidat celozrnné pečivo.
5. RECEPT ŠVESTKOVÁ FIT NUTTELA
SUROVINY
- 1,3-1,5 kg švestek
- 100 g kakaa
- sladidlo dle chuti, třeba flavdrops - vanilka (My Protein), čekantkový sirup, erythritol, stevie...
POSTUP
Švestky vypeckujeme a asi 15 minut vaříme ve vodě. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao a dle chuti sladidlo/Flavdrops.
Dáme do misky a necháme 24 hodin v chladničce rozležet.
Můžeme ji dát i do skleniček a sterilovat 15 minut při 80°C.
6. RECEPT CUKETOVÉ BARBIE NUDLE
SUROVINY
- cuketové nudle
- 1 cottage light
- červená řepa (čerstvá)
- balkánský sýr
- česnek
POSTUP
Na cuketové nudle si rozmixujeme v mixéru cottage light sýr s uvařenou červenou řepou a česnekem - dochutíme solí, pepřem a nakonec posypeme navrch balkánským sýrem.
↓VIDEA Z JARNÍ HUBNOUCÍ VÝZVY (11.4. - 28.4.)↓
ÚVODNÍ VIDEO
HLAVNÍ TÝDEN - mini úkoly
HLAVNÍ TÝDEN - živé záznamy
POZOR - DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:
Tento odkaz je tajný a nesmí se dále kopírovat a přeposílat dalším osobám. Podléhá autorským právům a šíření bez souhlasu autora je trestné. Děkuji za pochopení. Ing. Pavla Tomášková, autorka