SNÍDANĚ

1600KJ = 4 Jednotky
1 jednotka = 400 KJ

JB = jednotka bílkoviny
JS = jednotka sacharidy
JT = jednotka tuku

SNÍDANĚ - 1. část

1) Míchaná vejce s kurkumou a celozrnné pečivo

  • Vejce 2ks - 2JB
  • Kurkuma (dle chuti)
  • Celozrnné pečivo (toust. chléb) 2Ks (80g)-2JS

CELKEM 4J = 2000Kj

POSTUP: Prošlehejte vejce a ochuťte solí a kurkumou (nešetřit), vejce nalijte na kvalitní nepřilnavou pánev (anebo pánev lehce vymažte tukem velmi málo), jako přílohu dejte celozrnné pečivo

2) Zapečený slaný toast

  • Celozrnný toastový chleba  80g-2JS
  • Šunka vepřová 60g - 1JB
  • Sýr 30% 35g -1JB
  • Zelenina dle chuti - 0J

 CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Velmi jednoduchá příprava, klasicky zapéct v toustovači a k tomu si přidat fresh zeleninku.

3) Hermelínovo-šunková fit pomazánka

  • Hermelín figura 60g -1,5JB
  • Kuřecí šunka 50g – 0,5JB
  • Žervé  fitprotein 30g – 0,5JB
  • Kyselá okurka 1ks-0J
  • Žitný chleba 60g-1,5JS

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Jednu menší kyselou okurku nadrobno pokrájet na kostičky, poté nastrouhat hermelín a šunku, osolit, opepřit a závěrem vmíchat žervé.

4) Zdravá topinka s tvarohem a rajčaty

  • Polotučný tvaroh 200g -2JB
  • Celozrnný toustový chleba 80g-2JS
  • Cherry rajčata - 0J
  • Koriandr

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Tousty opečeme v toustovači, (můžeme nahradit chlebem a též opéct v toustovači), natřeme tvarohem, pokrájená rajčata poklademe na tvaroh a lehce osolíme. Též je výborné zasypat čerstvým koriandem

5) Ovesné sýrové placky se zeleninou

  • Ovesné vločky jemné 56g -2JS
  • Vejce 1ks-1JB
  • Strouhaný sýr 20% - 40g – 1JB
  • Zelenina

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Ovesné vločky lehce přelijeme teplou vodou, poté smícháme s vajíčkem a sýrem. Lehce osolíme, sýr už slaný je. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme lžící placičky které opečeme. K plackám přidáme čerstvou zeleninku.

6) Ovesné lívance s tvarohem a ovocem

  • Ovesné vločky 28g -1JS
  • Vejce 1ks-1JB
  • Polotučný tvaroh 100g-1JB
  • Jahody 110g-0,5jS
  • Borůvky 80g-0,5JS
  • Skořice
  • Čekankový sirup

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Ovesné vločky lehce přelijeme teplou vodou, poté smícháme s vajíčkem a skořicí. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme lžící placičky které opečeme. Na hotové placky dáme tvaroh ozdobíme jahodami a pokapeme čekankovým sirupem.

7) Tvaroh s opečeným jablkem

  • Jablko 220g -1,5JS
  • Polotučný tvaroh 150g -1,5JB
  • Ovesné vločky 28g-1JS
  • Skořice
  • Hřebíček
  • Čekankový sirup

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP:  Jablko omyjeme nakrájíme na drobné kostky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujeme jablíčka a lehce je podlijeme vodou, aby se lehce vařili a přidáme skořici, hřebíček a čekankový sirup. Do mističky dáme vločky, tvaroh a ještě teplou (ne vařící) směs z jablíček přelijeme přes tvaroh.

8) Rýžovo-hruškové placky

  • Vařená rýže (tmavá) 80g -1TS
  • Hruška 140g- 1JS
  • Vejce 2ks-2JB
  • Skořice 1/2 lžičky
  • Čekankový sirup

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP:  Hrušku nastrouháme na hrubším struhadle. V misce smícháme uvařenou rýži, vejce, polovinu hrušky a skořici. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme placky které opečeme z obou stran. Podáváme se zbytkem nastrouhané hrušky.

9) Jáhly se švestkami

  • Vařené jáhly 140g -2JS
  • Mandlové mléko neslazené 350ml- 0,5JB
  • Švestky čerstvé (mražené) 70g – 0,5JS
  • Řecký jogut 0% tuku 165g – 1JB
  • Čekankový sirup

CELKEM 4J = 1200Kj

POSTUP: Vařené jáhly dáme do mandlového mléka i se švetkami a na mírném ohni prohřejeme, můžeme dosladit v případě potřeby čekankovým sirupem. Pro doplnění bílkovin použijeme řecký jogurt.

10) Čokoládová buchta s jogurtem

  • Ovesné vločky jemné 42g – 1,5JS
  • Vejce 1ks-1JB
  • Řecký jogut 0% 165g – 1JB
  • Lžička čekankového sirupu
  • Hořké kakao lžička + čtvereček čokolády s vysokým obsahem kakaa 0,5JS

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Čokoládu rozkrájíme na drobné kousky a všechny přísady smícháme v hrnečku, ale pouze s polovinou jogurtu, druhou polovinu použijeme jako přílohu k buchtě.

Hotovou směs dáme do hrnečku a vložíme do mikrovlnné trouby na 700W a pečeme cca 2,5-3 min. dle naší s mikrovlnky.

SNÍDANĚ - 2. část

11)  Rychlé skořicovo-banánové placky

  • Banán 2ks – 2JS
  • Vejce 2 ks – 2JB
  • Psylium 1 lžička
  • Skořice 1 lžička
  • Rumové aroma
  • Špetka soli
  • Ozdoba: Tvaroh polotučný přislazený stévií nebo jiným sladidlem,200g–2JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Zralé banány rozmačkáme vidličkou na kaši, smícháme zbytek přísad, nechám krátce odležet, opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem.
Hotové placky rozdělíme na dvě porce. K jedné porci přidáme ještě tvaroh pro doplnění bílkovin.

12)  Kokosové lívance

  • Vejce 2ks – 2JB
  • Mandlové mléko 2Lžíce
  • Ovesné vločky 27g – 1JS
  • Kokos strouhaný – 8g – 0,5JT
  • Ozdoba: Tvaroh polotučný přislazený stévií 50g – 0,5JB

 CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vejce, mléko, ovesné vločky a kokos smícháme dohromady,  necháme chvíli odstát, aby vločky nasákly tekutinu a nebyly tvrdé. Po té tvoříme lžící placky na pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme.
Hotové placky ozdobíme tvarohem

13) Hruškové lívance s tvarohem

  • Ovesné vločky jemné 27g -1JS
  • Vejce 2ks-2 JB
  • Polotučný tvaroh 50g -0,5JB
  • Hruška 75g – 0,5JS
  • Skořice
  • Čekankový sirup

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Ovesné vločky lehce přelijeme teplou vodou, poté smícháme s vajíčkem a skořicí a na kostičky pokrájenou hruškou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme lžící placičky které opečeme. Na hotové placky dáme tvaroh pokapeme čekankovým sirupem.

14)  Lívanečky z dýně

  • Dýně hokaido 100g – 1JS
  • Pohanková mouka 40g – 1,5JS
  • Mléko polotučné 100ml – 0,5JB
  • Olej 10g – 1JT
  • Pár kapek agávového sirupu nebo medu
  • Špetka soli
  • Navrch: Tvaroh polotučný 100g – 1JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Dýni oloupeme a upečeme v troubě, aby byla měkká, necháme vychladnout a umixujeme na pyré. K pyré přimícháme ostatní suroviny necháme lehce odležet a na pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme lívanečky, které ozdobíme tvarohem.

15) Maková roláda bez mouky (3 porce)

  • Vejce 5ks – 5JB
  • Erythritol 5 lžic
  • Flav drops vanilka
  • Citronový puding (prášek) 40g – 0,5 JS
  • Náplň: Mletý mák 100g – 6JT
              Mléko polotučné 100ml 0,5JB
              Švestková povidla 1 lžíce - 0,5JS
              Med 1 lžička

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky vyšleháme s jednou lžící erythritolu, zbytek sladidla vyšleháme se žloutky. Smícháme dohromady a opatrně přimícháme pudinkový prášek a flav drops pár kapek.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem o velikosti cca 30x30 cm a dáme péct na 170 stupňů cca 9 minut. Mák a mléko přivedeme k varu, velmi krátce povaříme přidáme med a povidla. Po vychladnutí natřeme na upečenou roládu a zarolujeme.  

Celá roláda má 12,5 J když se rozdělí na cca 4 díly tak jeden díl je 3J

16)  Mramorový muffin (recept na 7ks, 2ks jsou 2J)

  • Špaldová mouka 150g – 5JS
  • Polotučné mléko 100ml – 0,5JB
  • Vejce 1ks – 1JB
  • Kypřící prášek 2 lžičky
  • Agáve sirup 30g
  • Kakao holandské 1lžíce (do poloviny těsta)
  • K hotovému doplnit bílím jogurtem 1JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vše smícháme kromě kakaa, rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem. Do muffinů dáme nejdřív světlé těsto poté dáme tmavé. Pečeme na 175 stupňů cca 15 minut

17) Krtkův dort do skleničky (víc porcí)

  • Na korpus forma 18cm:
  • Vejce 3ks – 3JB
  • Kokosová mouka 30g – 1JT
  • Mandlová mouka 18g – 1,5JS
  • ½ lžíce holandského kakaa
  • Prášek do pečiva ½ lžičky
  • Sladidlo dle potřeby
  • Na krém: Smetana na šlehání 33% - 180ml- 6JT
                  Tvaroh nízkotučný 210g – 1,5 JB
                  Kvalitní hořká čokoláda 70% - 60g -  2,5 JT
                  Banán 1ks – 1JS

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: na korpus si vše smícháme a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem na 180 stupňů cca 15 minut, necháme vychladnout. Vyšleháme smetanu, přidáme tvaroh a najemno nastrouhanou čokoládu, banán si nakrájíme na kolečka. Do skleničky dolů nadrobíme ¼ z korpusu, po stranách dáme banán a navrstvím krém, opět posypeme rozdrobeným korpusem a necháme v lednici odpočinout.

Koláč má 16,5 jednotek = cca 4 kousky, každý  kousek po 4J

18) Ovesná kaše se skořicí

  • Ovesné vločky 67g – 2,5JS
  • Mandlové mléko 166ml – 0,5 JB
  • Protein (vanilka, čokoláda….) 1 odměrka - 1 JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vločky dáme do mandlového mléka přidáme skořici necháme krátce odstát a pak velmi pozvolna vaříme do změknutí, směs by měla být řidší, protože do hotové kaše přimícháme proteinový prášek. Závěrem ještě posypeme na talíři skořicí

19) Cottage s ovocem a chia

  • Cottage FIT (Madeta) 200g – 2JB
  • Chia semínka 20g – 1 JT
  • Neslazená Marmeláda (Relax jahoda nebo borůvka) 66g – 1JS

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vše smícháme dohromady a můžeme jíst.

20) Sladký toast

  • Malý toastový chléb 2 plátky (Lidl) – 60g – 1,5JS
  • Tvaroh polotučný 150g – 1,5 JB
  • Vanilkový protein 1 odměrka 1JB
  • Případně trochu sladidla

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Tvaroh smícháme s vanilkovým proteinem, není potřeba sladit protože vanilkový protein je již přislazen, ale pokud vám přijde málo můžete si přisladit. Směsí naplníme toast a zapečeme v toustovači. Necháme lehce vychladnout a může jít.

21) Cottage muffin (2 porce)

  • Cottage FIT (Madeta) 200g – 2B
  • Vejce 2 ks – 2JB
  • Mozzarella 80g –2JB
  • Ovesné vločky 56g – 2JS
  • Sůl
  • Petrželová nať

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vše smícháme dohromady, dáme do formiček na muffiny a pečeme na 180 stupňů 20-30 minut

22) Vajíčkový muffin se šunkou (2 porce)

  • Vejce 2 ks – 2JB
  • Šunka vepřová vysokoprocentní 140g – 2JB
  • Strouhaný eidam 20% 90g – 2JB
  • Ovesné vločky 56g – 2JS
  • Sůl
  • Pažitka

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vše smícháme dohromady (šunku nakrájíme na malinké kostičky), dáme do forem na muffiny a pečeme na 180 stupňů 20-30 minut

23) Quiche se šunkou  (5 porcí, každá - 4J)

  • Špaldová mouka hladká 180g – 7JS
  • Vejce 3ks – 3JB
  • Šunka vepřová vysokoprocentní 70g – 1JB
  • Pórek
  • Květák (povařený) 280g
  • Cottage FIT (Madeta) 400g – 4JB
  • Sůl
  • Kypřící prášek 3g
  • Ghí 50g – 5JT
  • Pažitka 10g

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Těsto: do mísy dáme dva žloutky, ghí, mouku a kypřicí prášek a sůl, pokud je potřeba přidáme trochu vody a ručně vypracujeme těsto, které vmačkáme do kulaté formy.
Náplň: Cottage a bílky smícháme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, květák a šunku, osolíme, opepříme- Náplň nalijeme na připravené těsto- Pečeme v troubě na 170stupňů cca 40 minut. Hotové posypeme čerstvou nebo mraženou pažitkou

24) Quiche s lososem a špenátem  (5 porcí, každá - 4J)

  • Špaldová mouka hladká 180g – 7JS
  • Vejce 3ks – 3JB
  • Losos 50g – 1JB
  • Květák (povařený) 140g
  • Listový špenát 140g
  • Cottage FIT (Madeta) 400g – 4JB
  • Sůl
  • Kypřící prášek 3g
  • Ghí 50g – 5JT
  • kopr

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Těsto: do mísy dáme dva žloutky, ghí, mouku, kypřicí prášek a sůl, pokud je potřeba přidáme trochu vody a ručně vypracujeme těsto, které vmačkáme do kulaté formy.
Náplň: Cottage a bílky smícháme, přidáme nadrobno pokrájený listový špenát, květák a lososa, osolíme, opepříme- Náplň nalijeme na připravené těsto - Pečeme v troubě na 170stupňů cca 40 minut. Hotové posypeme čerstvým nebo mraženým koprem

25) Zapečený mozzarellový toast

  • Malý toastový chléb 2 plátky (lidl) – 80g – 2JS
  • Rajče 1ks
  • Listy bazalky
  • Mozzarella 100g – 2JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Na toast položíme plátek rajčete, mozzarellu a pak zase rajče, přiklopíme plátkem toastu a zapečeme v toustovači.

26) Avokádová pomazánka (pomazánka 2 porce)

  • Avokádo 133g – 2JT
  • Ricotta (lidl) 135g – 2JB
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva
  • Toustis tmavý (penam) 1,5ks – 2JS

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ricottu, vše důkladně smícháme.

27) Toustis s „volským“ okem

  • Toustis tmavý (penam) 1,5ks – 2JS
  • Vejce 2ks – 2JB
  • Čerstvá zelenina
  • Řeřicha

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Toustis opečeme v toustovači, rozkrojíme na půlku a dovnitř dáme, volské oko, čerstvou zeleninu a posypeme řeřichou

28) Francouzský toast

 

  • Celozrnný toast 40 g - 1JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Řecký jogurt 5% 100g - 1JB
  • Xylitol cukr moučkový
  • Jahody (nebo jiné ovoce) 70g - 0,5JS

CELKEM 1 PORCE: 4J = 1600Kj

POSTUP: Vejce prošleháme, přidáme lžíci mandlového mléka (kj je to tak málo, že ani nepočítám), ve vejci pořádně namočíme toast z obou stran. Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem položíme toast a opečeme s obou stran, toast na pánvi ještě zalijeme zbývajícím vejcem. Hotový toast dáme na talíř, ozdobím jogurtem a jahodami. Závěrem lehce celé pocukrujeme moučkovým xylitolem. Místo xylitolu je možné pokapat lehce medem a nebo čekankovým sirupem

29) Vanilkové palačinky se skyrem

(2 porce)

  • Pudingový prášek vanilkový (Amylon) 74g - 3JS
  • Vejce 3ks - 3JB
  • Mandlové mléko 100ml - 0,5JB
  • Náplň: Skyr vanilka (pilos) 150g - 1,5JB

 CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Pudingový prášek, vejce a mléko rozmícháme v míse ze kterého vznikne směs na palačinky. Tuto směs  na palačinky nalijeme na pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme z obou stran. Hotové je naplníme vanilkovým skyrem, dobrá varianta je i třeba čokoládový skyr.

30) Fazolové brownies s malinami

  • 300g červených fazolí v plechovce
  • 20g kakaa
  • 60g ovesných vloček
  • Špetka soli
  • 100g Čekankový sirup
  • 1 lžička vanilkové extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200ml mandlového mléka
  • 80g hořké čokolády 70% nahrubo nasekané
  • 125g čerstvých malin – je možné nahradit sušenými
  • Celý koláč má 5726 Kj – 890g……1g má 6,4Kj

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Rozehřejeme troubu na 180stupňů, fazole opláchneme a dáme do mixéru, přidáme kakao, vločky, sůl, čekanku, vanilkový extrakt, mléko a prášek do pečiva. Mixujeme dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou směs. Do této směsi vařečkou přimícháme nahrubo nasekanou čokoládu a nalijeme do formy, vyloženou pečícím papírem, forma cca o rozměru 20x20 cm, poté posypeme malinami. Pečeme na 180 cca 25-30 min (podle trouby).

K snídani si můžeme dát 133g což jsou 2J a přidáme k tomu 2J tvarohu nebo jogurtu.

31) Domácí čokokrém

 

  • Mandlová mouka 50g

  • Kokosová mouka 20g

  • Ghí 10g

  • Hořká čokoláda 70% 25g

  • Kakao 10g

  • Vejce 1ks

  • Sladidlo dle potřeby (čekanka nebo jiné)

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Čokoládu s ghí rozpustíme a smícháme s ostatními ingrediencemi, vyválíme placku a nakrájíme na menší tvary (čtverečky, trojúhelníky….) Dáme na pečící papír do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů a pečeme asi 15 min, chce to hlídat, aby se nám nespáliy.

2,5J je 74g a k tomu bílí jogurt Olma klasik 225g - 1,5J…. celkem tedy 4J k sdnídani
 ……celé 2937kj - 215g …… 1g - 13,5KJ

 

32) Domácí cini minis (víc porcí)

(více porcí)

  • Mandlová mouka 50g
  • Kokosová mouka 20g
  • Ghí 10g
  • Vejce 1ks
  • Skořice asi lžička
  • Sladidlo dle potřeby (čekanka nebo jiné)

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Máslo rozehřeji smíchám s moukami, vejcem, skořicí, sladidlem a udělám tužší těsto, které rozválím na placku a nakrájím na tvary (třeba malé čtverečky). Poté dám na pečící papír a peču v troubě při 170 stupních asi 15 minut, je důležité to hlídat nechceme to spálené.

2,5J je 83g a k tomu bílý jogurt Olma klasik 225g - 1,5J…. celkem tedy 4J k sdnídani

celé 2244Kj - 190g……1g = 12Kj

 

33) Fazolové čokoládové šušenky (víc porcí)

  • 1x konzerva červených fazolí
  • 50g špaldové mouky
  • 1ks vejce
  • 20g kakao
  • 1 kus banán
  • 35g Hořká čokoláda na kousky
  • 25g čekankové sirupu
  • 1 lžička jedlé sody

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Fazole opláchneme od nálevu a rozmixujeme společně s banánem na kaši, přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme. Navlhčenou rukou tvoříme malé kuličky které „uplácneme'' na silné placičky na plechu vyloženým pečícím papírem (cca 20Ks sušenek)

celé 3709Kj=510g…..1g=7,3Kj

Z várky máme cca 20 ks sušenek a jedna sušenka je cca 0,5JS
K snídani 5 sušenek 2,5JS a k tomu třeba tvaroh 1,5JB ….. 3Jcelkem

34) Mrkvový dort

(více porcí)

Na korpus forma 18cm:

  • Strouhaná mrkev 200g
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Ghí 10g - 1JT
  • Vlašské ořechy mleté 80g - 5,5JT
  • Kokosová mouka 30g - 1JT
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Skořice mletá 1 lžička
  • Sladidlo dle potřeby

Na krém:

  • Nízkotučný tvaroh 280g - 2JB
  • Flav drops vanilka
  • Sladidlo podle chuti

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Nastrouhanou mrkev smícháme s ostatními „mokrými'' přísadami, mouku smícháme s kořením a práškem do pečiva, poté vše smícháme dohromady a dáme do formy vyložené pečícím papírem péct na 180 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se sladidlem a drops. Korpus rozřízneme napůl, natřeme polovinou krému, přiklopíme a natřeme druhou polovinu, celé dáme odpočinout do lednice.

Koláč má celý 11,5 J ….. čili cca 3 kousky a každý  po 4J

35) Nepečený dvoubarevný míša dort

Na korpus:

  • Mandlová mouka 100g - 6JS
  • Ghí 50g - 5JT
  • Lžíce holandského kakaa
  • Sladidlo dle potřeby

Na krém:

  • Tvaroh nízkotučný ve vaničce 480g - 4JB
  • Mléko polotučné 210g - 1JB
  • Želatina 10g - 140kj
  • Holandské kakao lžíce
  • Sladidlo dle potřeby

Na polevu:

  • Kvalitní hořká čokoláda 70% 60g - 2,5JT
  • Ghí 10g - 1JT

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Na korpus vše smícháme a vtlačíme do formy vystlané pečícím papírem. Do mléka si namočíme želatinu a poté mléko zahřejeme a necháme rozpustit želatinu. Necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme se sladidlem a postupně přidáváme želatinu. ½ krému nalijeme na korpus a do druhé přidáme kakao. Opatrně nalijeme na druhou půlku. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny. Zahřejeme čokoládu a ghí a nalijeme na vyhladlý krém a necháme ustydnout.  

Koláč má celý 36J ….. ca 9 kousků každý  po 4J

36) Nepečený broskvový double cheesecake

Na korpus:

  • Mandlová mouka 25g - 1,5JS
  • Kokosová mouka 50g - 1,5JS
  • Ghí 20g - 2JT
  • Lžíce sladidla (čekanka)

Na krém:

  • Bílí jogurt (holandia) 200ml - 1,5JB
  • Tvaroh nízkotučný ve vaničce 240g - 2JB
  • Smetana ke šlehání 33%  150g - 5JT
  • Želatina 10g - 140kj 0,5JS (sečteny obě želatiny z receptu)
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Sladidlo dle potřeby
  • Na broskvovou vrstvu:
  • Cca 7 broskví 700g - 3,5JS
  • Voda 200ml
  • Želatina 5g - 70Kj CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Na korpus vše smícháme a namačkáme do kulaté formy (18 cm) vyložené pečícím papírem a dáme do lednice. Cca 3 broskve nakrájíme na plátky. V ½ polovině smetany si rozehřejeme želatina, druhou polovinu vyšleháme a k ní postupně přidáme tvaroh a jogurt, poté přidáme sladidlo, citronovou kůru a nakonec smetanu se sladidlem. Na korpus poskládáme plátky broskví, zalijeme smetanou směs. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny. Cca 3 broskve si nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme ve vodě, vidličkou rozmačkáme a k této směsi přidáme želatinu. Na smetanovou směs poskládáme broskve nakrájené na plátky a na ně želatinovou směs. Zpět do lednice a necháme úplně ztuhnout.

Koláč má celý 18J ….. cca 4,5 kousků každý  po 4J

37) Makovo-tvarohový koláč se švestkami

(více porcí)

Na korpus:

  • Mletý mák 50g - 2,5JT
  • Mandlová mouka 25g- 1,5JS
  • Kokosová mouka 67g - 2JS
  • Prášek do pečiva 1lžička
  • Špetka soli
  • Kefír 100ml - 0,5JB
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Kůra z citronu 1 lžička
  • Sladidlo dle potřeby

Tvarohová část:

  • Tvaroh nízkotučný 240g - 2JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Sladidlo dle potřeby
  • Švestky 140g - 1JS (můžeme nahradit i jiným ovocem)

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: mouky, mák prášek do pečiva smícháme, k nim přidáme vejce, kefír, citron a případně sladidlo. Přendáme do kulaté formy vložené pečícím papírem. Tvaroh vyšleháme s vejcem a sladidlem, přendáme lžící na korpus, dále poskládáme ovoce a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut.

Koláč má celý 12,5J ….. cca  3 kousky každý  po 4J

38) Dýňové brownies cheesecake

(více porcí)

  • Kvalitní hořká čokoláda 70% 100g - 5,5JT
  • Ghí 20g - 2JT
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Špaldová mouka hladká 80g - 3JS
  • Špetka soli
  • Sladidlo dle potřeby

Na cheese vrstvu:

  • Dýňové pyré  200g - 1JS
  • Lučina 180g - 5JB
  • Lžička pumpkin spice koření (skořice, zázvor, hřebíček, nové koření)
  • Sladidlo dle chuti

POSTUP: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s ghí, necháme malinko schladnout a přimícháme vejce, mouku sůl a sladidlo. 2/3 těsta dáme do formy (třeba kulatá 18cm průměr). Dýňové pyré promícháme s lučinou a kořením. Navrstvíme na těsto, na krém dáme zbytek těsta, vidličkou ozdobně promícháme obě vrstvy do sebe. Pečeme na 160 cca 35 minut.

Koláč má celý 20,5J ….. cca 5 kousků po 4J

39) Muffin broskvový  s drobenkou

(4 porce muffinu, porce 2T)

Těsto:

  • Špaldová mouka 145g - 5JS
  • Agáve sirup 30g
  • Polotučné mléko 100ml - 0,5JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Kypřící prášek 2 lžičky
  • Broskev 100g - 0,5JS

Na drobenku:

  • Ovesné vločky 28g - 1JS
  • Máslo 30g - 3JT
  • Erythritol 30g
  • K hotovému doplnit bílím jogurtem 1JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Vejce vyšleháme do pěny, přidáme mléko, mouku a kypřicí prášek. Nakrájíme broskve na kostičky a přidáme do těsta. Vylijeme do košíčků, uděláme si drobenku a posypeme muffiny, pečeme na 175 stupňů cca 15 minut.

40) Dýňové donuty

(7 donutů - 1 donut 2J)

  • Špaldová mouka 200g - 7JS
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Vanilkový protein - 1 odměrka 1JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Erythritol 70g
  • Olej 30g - 3JT
  • Dýňové pyré 250g - 1,5JS

Vršek jedné porce:

  • Tvaroh polotučný 100g - 1JB

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Všechny suroviny smícháme a plníme do silikonové formy na donuty, pokud nemáme použijeme formu na muffiny. Pečeme na 180 stupňů cca 15-20 minut. Po upečení zdobíme šlehaným tvarohem se skořicí.

41) Strouhaný koláč s dýní a tvarohem

(více porcí)

Těsto:

  • Špaldová mouka 200g - 7JS
  • Med 40g - 1,5JS
  • Ovesné mléko 70ml
  • Žloutek 2ks - 2TB
  • Kokosový olej v tekutém stavu 50g - 4,5JT
  • Kypřící prášek 7g
  • Škrob 1 lžička
  • Skořice mletá 1 lžička

Náplň tvarohová:

  • Tvaroh odtučněný ten ve vaničce 500g - 3,5JB
  • Tvaroh polotučný v obale 250g - 2,5JB
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Xylitol 3 lžíce
  • Škrob 1lžíce

Dýňová náplň:

  • Dýňové pyré 500ml - 2,5JS
  • Vejce 3ks - 3JB
  • Kefír 120ml - 0,5JB
  • Kokosový cukr 40g - 1,5JS
  • Skořice 1 lžička

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Smícháme všechny suroviny na těsto a rukou hněteme, dokud nemáme nelepivé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a odložíme na chvilku do lednice (alespoň hodinu, nebo na 20 minut do mrazáku). ½ tuhého těsta nastrouháme na hrubém struhadle do pekáče vyložený pečícím papírem. V misce smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň a pořádně promícháme. Nalijeme na již připravené těsto v pekáčku. V druhé misce smícháme vše na dýňové pyré a směs opatrně pomalu nalijeme na tvarohovou náplň. Zbylou část těsta znovu nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vršek koláče. Pečeme cca 180stupńů tak 40 minut.

Celé to má 30,5J – rozdělit na 7,5 stejných kousků, je 1kousek 4J

42) Mrkvová buchta

(více porcí)

  • Vejce 3ks - 3JB
  • Cukr erytritol 200g - 0,5JS
  • Vanilková esence
  • Mrkev strouhaná 250g
  • Horká voda 6 lžic
  • Olej 20ml - 2JT
  • Špaldová mouka 250g - 9,5JS
  • Prášek do pečiva

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme esenci, nastrouhanou mrkev, vodu, olej, mouku s práškem do pečiva, závěrem přimícháme sníh vyšlehaný z bílků. Směs nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme při 180 stupních - podle velikosti formy (hřbet) pečeme aspoň 40 minut, nutno vyzkoušet špejlí zda těsto nelepí. Při pečení je dobré respektovat zkušenost s vlastní troubou.

1T - 60g  - potřeba doplnit k tomu bílkoviny jogurtem.

43) tuňáková pomazánka

 

  • Tuňák ve vlastní šťávě 100g - 1JB
  • Gervais FitProtein 80g - 1JB
  • Vejce natvrdo 1ks - 1JB
  • Hořčice 1 lžička
  • Šalotka 1 ks
  • Sůl, pepř
  • Příloha: Žitný chlebík 40g - 1JS

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Šalotku nakrájíme na drobné kostky, poté přidáme tuňáka z konzervy a vidličkou rozmačkáme, přidáme gervais, vejce nastrouhané na jemném struhadle, sůl, pepř a lžička hořčice.

44) Sýrová pomazánka

 

  • 20% eidam 100g - 1JB
  • Tvaroh polotučný 100g - 1JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Mletá paprika červená
  • Sůl, pepř
  • Příloha: Žitný chlebík 40g - 1J

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Eidam a vejce natvrdo nastrouháme na jemném struhadle, poté smícháme s kořením a tvarohem.

SNÍDANĚ - 4. část 

45) Dýňový chlebík (víc porcí)

Těsto:

  • 300g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně)
  • 200g mandlové mouky
  • 20g špaldové mouky
  • 2 lžička prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 50g ghí
  • 40ml mandlového mléka nebo kokosového
  • Skořice, kakao
  • Špetka soli

Poleva:

  • 50g ghí
  • 6 kostiček vysokoprocentní čokolády 70%

CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Smícháme všechny ingredience kromě kakaa a polovinu těsta nalijeme do formy na chlebík, formu jsme vyložili pečícím papírem. Do další poloviny těsta přidáme kakao a také přidáme do formy. Pečeme asi tak 40 minut na 160 stupňů. Necháme vychladnout a poté polejeme polevou kterou uděláme z rozpuštěného ghí a 6 kostiček hořké čokolády.

Snídaně 60g dýňového chlebíku 2J a k tomu 2J bílého jogurtu – snídaně 4J
celé 11417 Kj-850g….1g-13,4Kj

46) Donuty

(více porcí)

Těsto:

  • 80g mandlová mouka
  • 20g špaldová mouka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Vanilkové flaw drops
  • 50ml mandlového mléka
  • 2ks vejce

Posypka:

  • 60g rozpuštěné ghí
  • Xylitol nebo erythritol
  • 1 lžíce skořice

 CELKEM 4J = 1600Kj

POSTUP: Nejdřív smícháme všechny sypké ingredience a poté přimícháme ty tekuté. Těsto nalijeme do donutových formiček a pečeme cca na 200 stupňů 20 min. Já dělala cca 8ks
Ještě teplé donuty lehce potřeme ghí stačí opravdu velmi malinko a obalíme ve směsi xylitolu a skořice

Pokud se udělá 8 donutů tak 1ks je 400KJ
Celé těsto má 3059KJ=250g…..1g=12KJ
K snídani bych dala 2ks donutů  a doplnila skýrem 2JB…… pak je to celkem 4J